RSS Feed

De Botenclub

De Botenclub beheert een authentiek scheepswerfje met een loods en steigers aan de noordzijde van het Prinseneiland, aan de westkant van de 3-Haringenbrug naar het Realeneiland. 

.

De Botenclub is geen gewone jachthaven, daar zijn er meer dan genoeg van in Amsterdam. Het is een vriendenclub die met tijd en aandacht eraan werkt om de geschiedenis van de eilanden levend te houden.

De Botenclub is een vereniging zonder winstoogmerk. De geschiedenis gaat terug tot 1955 toen de Westelijke Eilanden aan de vooravond stonden van een grootscheepse renovatie. De oprichters hadden vooral het oogmerk om aan jonge jongens het scheepmakersvak te leren. Hoeveel daarvan terecht is gekomen is niet bekend, maar vandaag de dag is het vooral roerig in het voorjaar en de herfst als de leden en klanten werken aan hun bootjes, terwijl ze elkaar adviseren over de beste aanpak.

In 2010 verwierf de Botenclub de erfpacht van de gemeente, waardoor de status van buurtvoorziening definitief is gevestigd. De vereniging heeft inmiddels 36 leden en is groeiende. Zij betalen niet alleen contributie, maar werken ook zelf mee aan het in stand houden van deze unieke plek in de Amsterdamse binnenstad. Behalve veel inzet en goede wil is daar ook geld voor nodig, geld dat we via een lening van vrienden en kennissen hebben binnengehaald. Die lening stelde ons in staat om de werf zodanig te renoveren dat ze weer volledig kan functioneren. Leden en klanten zijn met regelmaat bezig om hun botenhobby actief te beoefenen, terwijl de kantine ook regelmatig toneel is voor een feest, een vergadering of anders gewoon een gezellige avond voor buurtbewoners en andere belangstellenden.

Geen reacties »

No comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.