RSS Feed

Fase 1 en 2

Fase 1, € 55.000,-

1. Het heien van 4 x 4 palen achter de kademuur en het aanbrengen van betonnen consoles. Daarop werd aan de buitenzijde de nieuwe hoofdsteiger gemonteerd.

2. De oude betonnen ophoging van ca. 1 meter van de bestaande kademuur was ernstig verzakt en werd deels verwijderd. Door de verzakking werd de houten wand van de loods scheef getrokken. De verzakking zelf was in eerste instantie in overleg met de gemeente gestopt door het aanbrengen van zware trekstangen. Maar daardoor was de scheefstand niet verholpen. De oude kademuur, zo die al bestond, bleef gehandhaafd, maar werd vrijgemaakt van de nieuwe vloer.

3. De vloer van de loods werd zwevend aangebracht over de schuin oplopende ondergrond. Daardoor werd deze niet langer belast en werd het risico voor verder verzakken voorkomen.

Deze fase is in mei 2014 afgesloten voor ca €44.000. De reductie op de begroting komt door vergaande vereenvoudigingen in de voorgestelde constructie. Dit was mogelijk omdat de gemeente ons toestond oude heipalen onder de hoofdsteiger opnieuw te gebruiken.

zie hier voor de up-to-date bouwtekeningen maart_schets_1_100 maart_schets_1_20

Fase 2, € 25.000,-

4. Los van de oude kademuur werd de achtergevel opnieuw in hout opgetrokken op de nieuwe betonnen vloer. De gevel werd voorzien van terugliggende schuifdeuren die toegang geven tot de steiger.

Enkele onderdelen van het werk zijn nog niet uitgevoerd. De geplande schuifdeuren zijn bijv. nog niet aangebracht omdat de ophangconstructie opnieuw moet worden uitgedacht.

zie hier voor de bouwtekeningen

Geveloptie schuifluiken 29-10-2013

Geen reacties »

No comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.