RSS Feed

Fase 4

Fase 4 (nog te begroten)

 

Dan zijn de binnen- en de buitenhelling aan de beurt, zodat boten tot 1500 kg weer uit het water kunnen worden gehaald voor inspectie, kleine reparaties en onderhoud.

De binnenhelling heeft een verrijdbare kraan met 2 lieren van 500 kg om kleine boten “over de rol” naar binnen te hijsen en voor het keren van de boot tijdens het werk. Ook bij het monteren van zware buitenboordmotoren is deze kraan heel handig. In fase 4 zal de kraan weer geschikt gemaakt worden om boten tot 750 kg volledig uit het water te hijsen en naar binnen te rijden. Dit heeft gevolgen voor de constructie van de hellingdeuren uit fase 3.

De sleephelling buiten kan grotere boten tot 1500 kg over rails uit het water trekken. De stokoude handlier is een juweeltje en functioneert nog steeds volledig, maar hij moet wel nodig schoongemaakt en ontroest worden. Dat is inmiddels gebeurd. De helling zelf is totaal verzand en onder water gedeeltelijk weggezakt, waardoor de rails instabiel zijn geworden. In deze fase maken we alles weer helemaal werkend.

Op dit moment kan alleen klein onderhoud en inspectie aan de boten gebeuren, omdat de werf niet voldoet aan alle milieuregels. In deze fase zullen daarom maatregelen worden genomen om hieraan wel te voldoen, zoals een opvang voor vuil en spoelwater.

We verwachten dat in het seizoen van 2016 alles werkend is.

No Comments »

No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *